Romano de Jonge per direct gestopt bij FC Lisse

Het was geen gemakkelijk besluit. Het heeft hem zeker een aantal nachten wakker gehouden. Uiteindelijk heeft hij de knoop toch doorgehakt. Romano de Jonge heeft per direct besloten te stoppen als voetballer bij FC Lisse. De combinatie van een druk gezin, een eigen bedrijf en topamateurvoetbal op derde divisieniveau bij FC Lisse. Helaas gaat dat niet samen. Romano heeft er dan ook wijs aan gedaan te stoppen bij FC Lisse. Dat doet hem pijn, maar is wel het beste voor hem en zijn gezin.

De nu 32-jarige Romano mag terugkijken op een geweldige loopbaan als voetballer. Een loopbaan die hem reeds als beginnend senior in de Bollenstreek bracht. Zo kwam hij tien jaar geleden al uit voor de VV Katwijk, een van de meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het amateurvoetbal. Na diverse andere clubs keerde Romano in de zomer van 2022 terug in de Bollenstreek. De ambities van FC Lisse in de tweede divisie te willen spelen spraken hem aan. Bovendien ging hij op Ter Specke samen spelen met oud-ploeggenoten als Mitchel Bormann en Tom Noordhoff.

Romano bleek perfect te passen in het FC Lisse-plaatje. Een speler die gaat tot het gaatje. De grens op zoekt op een voetbalveld in wat wel en wat niet kan. Fysiek een meerwaarde voor het team is. Technisch en taktisch vaardig. Een speler met intelligentie. De speler die voor balans zorgt. Kortom een ideale speler voor iedere trainer. Bovendien een speler die goed in de groep ligt door zijn humor en sociale vaardigheden.

Romano die een speler was bij FC Lisse die nooit opgaf. Ook wel eens geblesseerd was. Steeds bereid was terug te keren op het voetbalveld. Hij had er nog graag minimaal een jaartje aan vastgeplakt bij FC Lisse. De realiteit is echter anders. Dan wint het verstand van het gevoel. Dan staan er andere dingen op de eerste plaats dan voetbal. Dan gaat het gezin voor en in tweede instantie het werk.

Romano blijft lid van FC Lisse. Dus je weet het maar nooit. Als de nood aan de man is wat er dan nog kan gebeuren. Voorlopig wacht Romano een nieuw leven, waarin het presteren op een voetbalveld minder centraal staat.

Romano bedankt wat je FC Lisse en daarvoor andere voetbalclubs hebt gebracht. En veel succes en plezier met je verdere leven. We zien je nog wel eens een keer als toeschouwer bij een van de wedstrijden van FC Lisse.