Voorbeschouwing Kozakken Boys – FC Lisse

FC Lisse en openingswedstrijden. Het is geen gelukkig huwelijk. Slechts zelden weet de FC tijdens de opening drie punten te pakken. Het venijn zat tegen TOGB net als in 2020 tegen Excelsior’31 in de staart. Vier jaar terug kreeg Lis in competitieronde een in Rijssen in blessuretijd de 1-1 te verwerken. Tegen TOGB was het niet anders. Geel-blauw bleef zo achter met een kater. Tijd om lang uit te huilen is er niet. Zaterdag 24 augustus 2024 wacht in Werkendam reeds de volgende wedstrijd. Tegenstander is vanaf drie uur Kozakken Boys. Zowel de Kozakken als Lis deden een stapje terug. Van de tweede naar de derde divisie.

De degradatie voor FC Lisse was niet echt een verrassing. Voor Kozakken Boys kwam de klap veel harder aan. Gedurende de winterstop waren er nog diverse versterkingen naar Werkendam gekomen. De nacompetitie werd gehaald. In het toetje ging het mis tegen Blauw Geel’38. Een late gelijkmaker van Blauw Geel betekende strafschoppen. Na pingels viel het doel voor Kozakken Boys. En konden de Werkendammers gaan werken aan een terugkeer naar de tweede divisie.

Meest opvallende nieuwe naam aan de kant van Kozakken Boys is Abdenasser El Khayati. De nu 35-jarige middenvelder maakte indruk bij de Kozakken in het eerste deel van het seizoen 2014/2015. Achttien wedstrijden, twaalf goals en zes assists. Vijf maanden later vertrok de technisch vaardige speler naar het Engelse Burton Albion. De club van Jerrel Hasselbainck. Het kampioenschap van League Two werd binnen gehaald. Na Queens Park Rangers volgden onder meer nog ADO en Willem 2 als clubs waar El Khayati het publiek wist te vermaken met zijn aanvallende acties.

Kozakken Boys heeft duidelijk de ambities dit seizoen mee te doen in de derde divisie voor plek nummer een. FC Lisse mikt op een top vijf klassering. De wedstrijd tussen de twee teams van komende zaterdag is er dan ook een om naar uit te kijken.

Twaalf spelers vertrokken er bij Kozakken Boys. Tien nieuwe spelers kwamen naar sportpark De Zwaaier. Onder hen ook Carlito Fermina. Deze aanvaller wist vorig seizoen regelmatig te scoren voor Ter Leede.

Ook bij FC Lisse is er het nodige veranderd in de selectie. Hoe de krachtsverhoudingen zijn tussen Kozakken Boys en FC Lisse zien wij zaterdag 24 augustus in Werkendam. Vanaf drie uur.