Nieuws omtrent wedstrijden eerste elftal

Toegang competitiewedstrijden eerste elftal

Dit seizoen kunnen tickets voor de thuiswedstrijden van ons eerste elftal online worden aangeschaft via www.fclisse.nl/tickets. Dit kan snel en eenvoudig vanaf een paar weken vóór de wedstrijd tot zelfs nog tijdens de wedstrijd. Uiteraard is ook gedacht aan bezoekers die géén online mogelijkheden hebben. Zij kunnen in de kantine aan de bar een ticket kopen.

In tegenstelling tot voorheen is er géén onderscheid meer tussen een staanplaats of een zitplaats. Met een geldig toegangsbewijs mag je overal gaan staan of (al dan niet overdekt) gaan zitten, met dien verstande dat op de overdekte tribune een paar stoelen gereserveerd zijn voor bestuursleden van de bezoekende vereniging en de pers.

De prijs voor een ticket bedraagt dit seizoen € 8,50 (was € 10,- voor een staanplaats en € 12,- voor een overdekte zitplaats). Ook de prijs van een seizoenskaart is verlaagd en kost nu € 95,-. Leden en vrijwilligers hebben op vertoon van hun pas gratis toegang, evenals jongeren tot 12 jaar. Alle ledenpassen zijn begin deze maand per post verzonden. Indien iemand onverhoopt géén pas heeft ontvangen dit graag melden via ledenadministratie@fclisse.nl. Gedecoreerde vrijwilligers met de Waarderingsspeld ontvangen hun pas zeer binnenkort eveneens per post.

Scorebord: stand van zaken

Wie ons hoofdveld bezoekt, ziet een verandering. Die zit hem met name in de herpositionering van de dug-outs. Dit heeft te maken met de plaatsing van de nieuwe LED-boarding aan de overdekte tribune zijde. Met de plaatsing van de LED-boarding zal tevens een nieuw scorebord geplaatst worden op de plek waar het huidige nu staat. Als alles volgens planning verloopt, zal het scorebord eind september/begin oktober up en running zijn.

Waarom moeten we dit jaar meerdere uitwedstrijden op zondag spelen?

Dit seizoen is ons eerste elftal ingedeeld in de 3e divisie B, met voornamelijk verenigingen uit de zuidelijke helft van het land. In het speelschema valt direct op dat diverse uitwedstrijden dit seizoen op de zondag gespeeld worden. Waarom is dat? Wij spelen toch altijd op zaterdag?

Twee jaar geleden heeft de ledenraad van het amateurvoetbal in meerderheid ingestemd met de voorstellen voor de vorming van een nieuwe voetbalpiramide. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gemengd indelen waardoor zaterdag- en zondagteams bij elkaar in één poule zitten. Hierbij bepaalt het thuisspelende team de speeldag, iets dat in de Tweede Divisie al vanaf het begin in 2016 het geval was. De thuisspelende club heeft dus het recht op zondag te spelen, met uitzondering  van wedstrijden tegen principiële zaterdagclubs die het recht op de zaterdag als speeldag blijven hebben. En hier zit voor FC Lisse het manco, omdat wij niet als principiële zaterdagclub worden beschouwd. Een principiële zaterdagvereniging is een vereniging die voldoet aan één of beide van de volgende criteria:

  1. De vereniging maakt deel uit van het convenant dat is afgesloten met de Belangenorganisatie Zaterdagvoetbal Verenigingen (BZV) in 2013. De naam van de vereniging is dan vermeld op de BZV Ledenlijst 2013. FC Lisse maakt geen deel uit van dat convenant uit 2013. Latere pogingen van het bestuur om hier alsnog onderdeel van te worden, waren vergeefs.
  2. De vereniging heeft sinds de oprichting geen enkel zondagteam in de competitie gehad bij de KNVB. Omdat wij tot in het recente verleden óók zondagteams hadden, is dit criterium voor FC Lisse niet van toepassing.

Een zaterdagvereniging die niet aan één van de bovenstaande vereisten voldoet, wordt – op basis van het eerdergenoemde besluit van de ledenraad – beschouwd als een zaterdagvereniging die een uitwedstrijd op zondag kan spelen. Voor ons houdt dat concreet in dat als de thuisspelende club tegen ons op zondag wil spelen, wij daartoe verplicht zijn. Zoals vorig seizoen tegen ADO ’20. Omdat in het zuiden van het land verhoudingsgewijs meer zondagclubs zijn dan in het noorden en westen van het land, krijgen wij in deze 3e divisie B met relatief veel zondagverenigingen te maken. En net als voor onze competitiegenoten VVSB en Rijnvogels betekent dit dat ook wij dit seizoen regelmatig op zondag zullen moeten afreizen. In goed overleg met deze zondagverenigingen zal waar mogelijk een aantal van deze wedstrijden alsnog naar de zaterdag worden verplaatst.

De KNVB geeft aan dat ze gebonden zijn aan de voorwaarden die door de Ledenraad zijn vastgesteld en dat zij derhalve geen bevoegdheid hebben om voor FC Lisse af te wijken van bovenstaande criteria.

Vuurwerk, waaronder fakkels en rookpotten, verboden

 Ten overvloede wijst de KNVB de verenigingen er nogmaals op dat verboden is om voor, tijdens en na een wedstrijd vuurwerk af te steken. Onder vuurwerk wordt verstaan: alle producten, bestemd voor vermakelijkheidsdoeleinden, die met een ontstekingsmiddel, tot ontbranding kunnen worden gebracht. Dus ook fakkels en rookpotten vallen onder de noemer vuurwerk.

Uiteraard zijn ook wij hier aan gehouden en dienen wij alles in het werk te stellen om te voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken voor, tijdens en na een wedstrijd. Indien er toch sprake is van het afsteken van vuurwerk, dan wordt hiervan aangifte gedaan bij de aanklager. Overtreders dienen te worden geïdentificeerd en gerapporteerd.

De sancties van de KNVB zijn zeer streng en kunnen dus grote impact hebben op onze vereniging. Dupeer de club niet en houd je aan de regels.