Voorbeschouwing FC Lisse – Smitshoek

FC Lisse en Smitshoek gingen vals van start dit seizoen. De FC met een gelijkspel en een nederlaag, Smitshoek met drie nederlagen. FC Lisse herstelde zich met twee zeges, Smitshoek pakte haar eerste punt tegen Blauw Geel’38. Tussendoor kwamen de twee teams elkaar tegen in de eerste voorronde van de KNVB-beker. In Barendrecht nam FC Lisse de pingels beter. Zaterdag 14 september is het op Ter Specke in de competitie FC Lisse tegen Smitshoek. Dit duel begint om half drie.

Doordeweeks bekeren en dan ook nog uit is vaak geen pretje. Smitshoek tegen FC Lisse op dinsdag 3 september werd gespeeld op veld vijf, in de stromende regen. Het was het eerste optreden bij Lisse van de nieuwe aanwinst Nigel Owusu. Die deed het voortreffelijk. De tweede zomerse versterking van FC Lisse, spits Enoch George, doet eerst speelminuten op bij FC Lisse onder de 23. Smitshoek dat op het laatste moment Mario Bilate wist te strikken. Deze aanvaller overgekomen van Kozakken Boys, speelde in het verleden betaald voetbal voor onder meer Sparta en NAC.

Smitshoek speelt compact voetbal en is als het nodig is fysiek. Smitshoek zag de ervaren ex-profs Ryan Koolwijk en Luigi Bruins stoppen, maar heeft nog genoeg ervaring over in de ploeg. Te denken valt naast Mario Bilate aan onder meer Tim Eekman, Sam van de Kreeke, Peter Verhoeve en Jesper van den Bosch. Smitshoek wist via de nacompetitie te promoveren naar de derde divisie door in de play-offs te winnen van AWC en Achilles Veen. Smitshoek dat sinds 2020 onder leiding staat van trainer Edwin de Koning. Op termijn wil Smitshoek stabiel worden in de derde divisie. En natuurlijk kijkt het met een schuin oog naar dorpsgenoot Barendrecht, dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede divisie.

FC Lisse begon stroef aan de competitie, maar liet zien wat het in huis heeft tegen VVSB en UNA. Wanneer de ploeg de ruimte weet te vinden kan het heel goed voetballen. Dan moet het scoreverloop ook mee zitten. Tegen UNA wist de ploeg van Sjaak Polak reeds na twee minuten fraai te scoren via Toon Zwetsloot. De treffer van diens broer Jaap was ook al een schoonheid. Dit uit een perfecte voorzet van Max Hudepohl. Verderop in de wedstrijd gaf Lis iets te veel kansen weg aan de tegenstander. FC Lisse-doelman Sven Verswijveren keepte echter de week van zijn leven.

De doelstelling van FC Lisse is mee te draaien bij de eerste vijf in de derde divisie B. Met de 4-1 zege op zondag bij UNA maakte het een reuzenstap op de ranglijst. Van plaats twaalf naar plaats vijf. Het spelen op zondag zal overigens voor Lis dit seizoen beperkt blijven tot vier duels. De uitduels tegen TOGB, Blauw Geel’38, Meerssen en Rosmalen zijn een dag naar voren gehaald. FC Lisse heeft na drie duels op zondag gespeeld te hebben nog steeds de maximale score van honderd procent.

In ieder geval is FC Lisse tegen Smitshoek van zaterdag 14 september een wedstrijd om naar uit te kijken. FC Lisse wil uiteraard de zegereeks verlengen, terwijl Smitshoek de kater van de late tegentreffer tegen Blauw Geel’38 wil doen vergeten. De aftrap op Ter Specke is om half drie.