Voorbeschouwing Juliana ’31 – FC Lisse

Voor FC Lisse-supporter Matthieu Haring is woensdag 25 september 2024 een bijzondere dag. Zijn FC Lisse speelt dan vanaf acht uur in Malden in de tweede voorronde van de KNVB-beker tegen SV Juliana ’31. De schoonvader van Matthieu woont tegenover de ingang van het complex van Juliana ’31.

Heel veel verenigingen die in de jaren dertig van de vorige eeuw werden opgericht kregen een naam, die te maken had met het koningshuis. Juliana 31 is van 6 augustus 1931. Sportpark De Broeklanden is voor veel wandelaars bekend van de Vierdaagse van Nijmegen. De wandelaars komen op de derde dag in alle vroegte langs dit complex. Er is die week op dat terrein ook een Vierdaagse-camping, waar rond de 300 wandelaars verblijven. Vanaf dit punt is het 25 minuten fietsen richting De Wedren, waar de dagelijkse start is van het wandelevenement. Er hangt altijd een spandoek over de weg bij Juliana ’31 met de tekst ‘Met soep van Jo dan kom je er zo.’

Juliana ’31 heeft diverse topvoetballers voortgebracht, die later bij NEC terecht kwamen. Wat te denken van Frans Thijssen en Bram Nuytinck. Juliana ’31 draait momenteel in de middenmoot mee van de vierde divisie C.

Eerder schakelde Juliana ’31 met 4-2 Geldrop uit. FC Lisse won na strafschoppen van Smitshoek. Het bekerduel van aanstaande woensdag is midden in de feestweek van Lisse. Tijd voor een nieuw fesie. Winst betekent plaatsing voor de eerste ronde van de KNVB-beker, waarin ook profclubs zitten.

Juliana ’31 tegen FC Lisse begint woensdag 25 september 2024 om 20.00 uur