Technische commissie bruist van ambities

FC Lisse heeft een nieuwe Technische Commissie (TC) gevormd rondom de zaterdagselectie. Dit team van zes man sterk bruist van de ambities. Naast de TC is er een scoutingsapparaat op poten gezet. FC Lisse is een topamateurclub en wil dit blijven, ook in de toekomst. Erwin van der Lugt laat zijn licht schijnen over de TC.

Erwin werd na afloop van vorig seizoen gevraagd voor de TC. Ik ben gebeld door Dave Zonneveld (penningmeester FC Lisse). Ook Michael van der Laan was benaderd. Zo ben ik op gesprek gegaan om te kijken of ik van belang kon zijn voor FC Lisse. Het idee van het bestuur was om Michael en mij toe te voegen aan de bestaande TC. De meeste leden van de bestaande TC zagen dat niet zitten. Marcel Bremmer wilde wel graag in gesprek en dat leidde op dat moment tot het begin van de huidige TC. Samen met Marcel en Michael zijn we om de tafel gaan zitten om te bespreken hoe wij op korte termijn een aantal lopende zaken konden aanpakken.  Dan kan je denken aan het completeren van de technische- en medische staf en aan het uitbreiden van de spelersgroep. Na het meeste hiervan te hebben opgepakt zijn we met elkaar gaan nadenken over uitbreiding van de TC.

Uitbreiding van de TC van drie naar zes personen was nodig om het vele werk rondom de zaterdagselectie aan te kunnen. Opvallend veel oud-topamateurvoetballers zitten in de TC. “Is een voordeel, je weet hoe het gaat op dit niveau. Je kent de dynamiek van wat er in de kleedkamers leeft.”

Hoe is de taakverdeling binnen de TC. “De hoofdtaak van alle zes is de samenstelling van de staf en de spelers van het eerste elftal. Iedereen heeft daar zijn stem in. Ik ben zelf het aanspreekpunt voor het bestuur en de technische staf. En tevens contactpersoon voor de Communicatiecommissie. Michael is  het aanspreekpunt voor de medische staf, teammanager en materiaalman. Michael is verder contactpersoon voor de pers.”

Michel Kamer heeft een schat aan ervaring in de afgelopen jaren opgebouwd binnen de jeugdafdeling van FC Lisse. “Michel gaat de onder de 23-jongens begeleiden en daarmee plannen maken. Met als insteek hoe kunnen wij deze spelers in het eerste krijgen. Edward van der Putten is het aanspreekpunt voor de spelersraad. Deze hebben regelmatig overleg. In de spelersraad zitten Toon Zwetsloot, Rowdy van der Putten, Daan Klinkenberg en Kevin van der Zwet.”

Marcel Bremmer kent de staf en  het grootste deel van de spelersgroep al meerdere jaren en brengt die ervaring mee in de nieuwe TC. Hij onderhoudt deze contacten en neemt namens de TC deel aan het managersoverleg van FC Lisse. Sjaak Hoeke heeft ook zijn plaats gevonden binnen de TC. “Sjaak is namens de TC de eerste contactpersoon voor onze contractmanager Gijs Roem. Buiten ieders specifieke taak houden wij onze oren en ogen open en maken wij gebruik van onze netwerken.”

FC Lisse heeft een nieuw scoutingsapparaat opgezet. “Leon van der Zwet gaat de scouting leiden. We hebben contact gehad met een sponsor van FC Lisse om een scoutingsapp te gaan bouwen. Scouts kunnen dan per direct informatie invullen over een speler. Deze app krijgt tevens een functie om tips door te geven van mensen die FC Lisse een warm hart toe dragen. Dit komt centraal binnen bij de scouting en de TC.”